چطور خوش مشرب باشیم؟ – بخش اول

1- برای تقویت ارتباط چشمی ات با دیگران، بطور متناوب، رنگ، شکل و سفیدی چشم های آن ها را مشخص کن. طول و رنگ مژه هایشان را چک کن. آیا لنز در چشمانشان گذاشته اند یا عینک زده اند؟ فاصله دو تا چشم هایشان از هم چقدر است؟ پلک زدن هایشان را بشمار. معلوم کن در جمع، بیشتر به چه کسی نگاه می کنند. خانمها! آرایش چشمان زن مقابل خود را چک کنید. آیا مژه ی مصنوعی گذاشته است؟!
2- هر وقت که فکر میکنی مناسب است، چه داری ایده ای را قضاوت میکنی، چه پیشنهاد کاری و چه یک شخص، لحظه ای گذرا قیافه ی موشکافانه ای به خود بگیر. بعد هر گاه آماده ای که معامله را تمام کنی یا گرمای محبت آنها را از آن خود کنی، آن را تبدیل به یک لبخندِ ملایمِ پذیرش کن. حالا احساس می کنند که تأیید تو را ” از آن خود کرده اند. “
3- هرگز لباسِ نویِ خود را برای اتفاق مهمی مثل مصاحبه، قرار ملاقات و یا میعاد بزرگ با کسی نپوش. اگر از نیشخند و تحقیر شدن خوشت نمی آید، قبل از آن روز مهم، با دوستانت بیرون برو و لباس جدیدت را آزمایش کن. اگر من لباس جدیدم را قبل از آن سخنرانی ام جای دیگری پوشیده بودم، میفهمیدم که ابریشم به جوراب میچسبد و بی رحمانه عرق را آشکار می کند.
4- برای معرفی شخصی نزد دیگران، اول در مورد نقشی که فرد، در زندگی تو بازی می کند، حرف نزن. او را بعنوان یک انسان واقعی که از پوست و گوشت و خون است معرفی کن که در واقعیت یک زندگی جدا از تو دارد – و حتی با گفتن نامش، معرفی اش را انجام بده. بعد از گفتن اسمش، یک نقطه ی شفاهی بگذار. بعد در یک جمله ی جدید، به شنونده هایت، درباره نقشی که او در زندگی ات ایفا می کند توضیح بده :
نگو – با نامزدم، هارولد، آشنا بشید.
بگو – با هارولد، نامزدم، آشنا بشید.
5- وقتی داری دوستانت را معرفی می کنی، حواست باشد با گفتن چیزی غیر از اسمشان، آن ها را در نور درخشانی قرار دهی. چیز فوق العاده ای درباره آن ها بگو. حتی اگر میدانی، که هم شنوندگان و هم معرفی ها به وضعیت فعلی مربوط نمی شود، موضوعات مورد علاقه دوستانت را پیش بکش تا رُفقایت آدم های با اطلاعی بنظر برسند:
– «« سلام لیل، میخوام یکی از دوست هامو بهت معرفی کنم، یه سرآشپز. میدونم که ازش خوشت میاد. رابرتو کلی کار خیر میکنه. راستش اون پارسال در دوِ ماراتن شیکاگو که برای مبارزه با سرطان سینه برگزار شده بود شرکت کرد »»
6- هر وقت داری با کسی دست میدهی، طوری دستش را فشار نده که انگار داری نبضش را میگیری! ولی برای ایجاد یک رابطه ی آنی با یک آشنای تازه، آرام انگشت اشاره ات را روی رگ مچش قرار بده تا او گرمای بدنت را که به بدنش سرازیر می شود احساس کند.
7- صرفاً به کارتِ ویزیتِ آشنای تازه ات نگاه سریعی نینداز و فوراً آن را در جیب یا کیفت نچپان! اول با دو تا دست آن را بگیر و طوری به آن خیره نگاه کن که انگار اثری هنری است که مخصوصاً برای تو طراحی شده. بعد میتوانی آن را با یک دست بگیری. ولی باز هم آن را نزدیک کمرت یا کمی پایین تر نگهدار. برای اینکه طرف مقابل احساس با اعتماد به نفس بودن و با ارزش بودن بکند، هر از گاهی نگاهی اجمالی به آن بینداز.
8- دفعه ی دیگر که کسی را دیدی، به این قضیه توجه کن که موقع سلام کردن چقدر هیجان زده به نظر آمده ای. بعد وقتی که زمان خداحافظی شد، سطح انرژی ات را اندکی بالا ببر. اگر مناسب است، از احساس خوشحالی ات به آن فرد بگو. یک خداحافظی پرشور، مثل یک بوسه ی گرم در انتهای شب است. یک خداحافظی بیحال و سست مثل پشت کردن است.
9- برای اینکه یک آشنای جدیدت را (یا یک دوست قدیمی) را به حرف آوری، از روزش بپرس – ترجیحاً پنج شش ساعت اخیرش – تامی توانی جزئیات بیشتری در ذهنت مجسم کن درباره شان از او سؤال کن. هر چند ممکن است بعید به نظر برسد، ولی او از این سؤالات خوشش می آید چون خیلی به تجربه ای که پشت سر گذاشته نزدیک بوده است. هر سؤال خاصی، یک زمان مجازِ نگهداری دارد. بنابر این تا داغ است از آن استفاده کن.
10- اگر فکر می کنی کسی خوشش می آید، یک لقب چاپلوسانه به او بده. اینکار باعث می شود در خاطرش بمانی و یا در کمترین حالت، لبخند را برلب هر دو تایی شما می نشاند. با این حال، حواست باشد یک قانون اساسی برای این ترفند وجود دارد: باید اعتماد به نفس دریافت کننده ی لقب را زیاد کند : دکتر کامیله! پروفسور مایکل!
منبع: کتاب “96 تکنیک برای پیش بینی احساس آدم ها و ارتباط موفق با آنها”
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.