6 اشتباه که زبان بدن شما هنگام ارائه مطلب مرتکب می شود.

6 اشتباه که زبان بدن شما هنگام ارائه مطلب مرتکب می شود
زبان بدن، یکی از مهمترین ابزارهای برقراری ارتباط است. هنگام پرزنتیشن (ارائه)، می توانید از حالات چهره، حرکات دست و تن صدا بهره بگیرید تا ضمن برقراری ارتباط با مخاطب و ارائه محتوا، اعتماد به نفس خود را نیز به نمایش بگذارید. اما اگر از این ابزار بهره گیری مناسبی نداشته باشید و یا نتوانید آنطور که باید از آن ها استفاده نمایید، این ابزار مفید دلیلی برای حواس پرتی شما و حضار تبدیل خواهد شد. زیرا سازگاری مشخصی با پیامتان نخواهد داشت.
در زیر از شش اشتباه رایج زبان بدن مطلع می شوید که بسیاری در پرزنتیشن های خود مرتکب می شوند. اشتباهاتی که در حوزه زبان بدن می باشند:
1- حرکات دست
یکی از اشتباهات مهلک در پرزنتیشن، مربوط به حرکات دست ها هستند. پنهان کردن دست ها، گره کردن مداوم آنها و یا حتی حرکت بیش از اندازه شان، همگی به مخاطب می گویند: « من بسیار مضطرب هستم و راستش را هم بخواهید، خیلی هم به چیزهایی که دارم می گوییم اعتقاد ندارم ». نگهداری بیش از حد دست ها در درون جیب هایتان نیز مفهومی همانند جمله فوق دارند. بگذریم از اینکه هستند کسانی که این حرکات شما را توهین تلقی می کنند!
به یاد داشته باشید، اگر در هنگام ارائه اعتماد به نفس خود را نشان ندهید، حاضرین علیه شما جبهه خواهند گرفت.
راه حل: دست های خود را در جلوی بدنتان (بهتر است نزدیک کمر) نگهدارید و از آن ها برای تأکید بر روی جملاتتان و یا شمارش اعداد استفاده نمایید. همچنین می توانید میزان اهمیت کلمه به کلمه از سخنان تان را با حرکات دست خود مشخص کنید.
2- دست به سینه بودن
این حالتِ نه چندان دوست داشتنی طبیعتاً این حس و حال را در مخاطب بوجود می آورد که شما شور و اشتیاقی نسبت به گفته های خود ندارید. دست به سینه بودن این پیغام را مخابره می کند که شما در تلاش برای فاصله گرفتن از حضار و ایجاد مکانی امن برای خودتان هستید.
راه حل: بازوان خود را در نقطه معینی از بدن خود باز نگهدارید. درست مانند اینکه هر لحظه آماده اید تا کسی را در آغوش بگیرید. اینکار پیامی جز خوش آمدگویی و صلح برای مخاطب ندارد.
3- اجتناب از داشتن تماس چشمی
عدم برقراری تماس چشمی با مخاطب و نگاه کردن مداوم به ساعت، پاها یا اسلایدهای پاورپوینت، عملی کاملاً غیرحرفه ای و آزار دهنده است.
راه حل: همیشه سعی کنید تا تماس چشمی خود را با مخاطب حفظ نمایید. می توانید این کار را برای مدت کوتاهی انجام دهید اما نه خیلی کوتاه. ضمناً؛ تکان دادن سریع سر (بالا و پایین) نشان از این می دهد که شما به وجد آمدید و بسیار اشتیاق دارید.
4-حالت نامناسب
حالت فیزیکی بدن از مهمترین اجزاء تشکیل دهنده یک زبان بدن مؤثر و مفید می باشد. شانه های افتاده، قوز کردن، حالت بسیار جدی به خود گرفتن و کارهایی از این قبیل، از قدرت پیام شما خواهد کاست و حاضرین را وادار می کند تا درباره حرفه ای یا غیرحرفه ای بودن شما قضاوت کنند!
راه حل: یک حالت خنثی را برگزینید . چه در حالت نشسته یا ایستاده. به بیان خیلی ساده، در هر حالتی که هستید، باید اینطور به نظر برسد که یک زنجیرِ مستقیم از سر شما تا سقف کشیده باشد!
5- حرکات بدن
جلو-عقب رفتن های زیاد و تکان دادن سریع پاها و دست ها احساس عجیبی در مخاطب بوجود می آورند.
راه حل: اگر نیاز به حرکت کردن دارید، باید اینکار را هدفمند انجام دهید. این نکته بسیار مهم است که از ایستادن در مکانی ثابت خودداری کنید و در طول صحنه حرکت نمایید. حتی اگر امکان آن وجود داشت، بین صندلی حاضرین رفت و آمد کنید تا کلام شما تأثیر بسزایی پیدا کند.
6- لبخند نزدن
صورت شما می تواند یکی از عوامل اصلی برای ایجاد احساس در مخاطب باشد. پس چه بهتر که با لبخند خود، حس خوبی را در مخاطب زنده کنید. این کار بسیار ساده و قابل انجام است. مگر اینکه بخواهید خبرهای بدی را برسانید.
راه حل: پرزنتیشن خود را با لبخند آغاز کنید. اینکار سبب می شود تا حضار پیام شما را با میل و علاقه دریافت نمایند. البته لبخند خود را در طول ارائه خود حفظ کنید مخصوصاً زمانی که قصد خنداندن مخاطب را دارید. انسانها، به لبخند، با لبخند پاسخ می دهند!
نکات فوق را به یاد سپرده و در پرزنتیشن بعدی خود لحاظ کنید. چه در کنفرانس های خود و چه در زندگی روزمره تان و دقت کنید که افراد چطور نسبت به آن ها عکس العمل نشان می دهند!
منبع: lifehack
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.